Een Travellerspoint blog

Boys home - week 6

hallo allemaal!

Tis al weer even geleden, dus ik zal nog eens iets op m'n blogje posten.

Deze week ben ik weer naar het boys home geweest. Het is echt super leuk, want nu kennen ze ons al beter. Elke keer als we er aankomen, zijn ze aan het zwaaien of roepen. Sommige komen elke dag een handje geven en dan vragen ze 'how are you ?'. Deze week hadden we wat ballonnen en belle blazers gekocht voor de jongens, ze vonden het echt geweldig. We hebben ook een voetbal gekocht, maar meestal spelen ze cricket. Deze week was er niet zoveel regen dus hebben we vaak buiten gespeeld. Binnen in de speelzaal staat er een pingpong tafel en ze hebben ook een aantal borden om Carrom te spelen. Het is een soort van bordspel met 'damschijfjes' waar je tegen moet 'pitsen' en in elke hoek is er een open ronde waar je dat damschijfje in moet 'pitsen'. Het eerste spel was rampzalig, we waren zo slecht, maar we worden beter en beter :D De busrit naar Matale duurt ongeveer een uurtje in een mini bus, en als we een big bus nemen dan kan het tot 2u duren. Maar meestal nemen we wel de mini bus. De boys houden er van om foto's te maken, we hebben deze week ook een stuk of 180 pictures laten afdrukken voor hen. Ze waren er heel blij mee.

Next week gaan we terug naar daar, hoe beter je ze leert kennen hoe leuker het wordt. Elke dag als we weg gaan vragen ze ' Tomorrow coming, tomorow coming? Zo schattig.

Dit weekend hebben we zo goed als een heel weekend aan het zwembad gelegen. Niet zo ver van ons huis is er een hotel met een zwembad (5 sterren), zalig zwembad! Zaterdag waren we er de hele dag, en zondag voormiddag zijn we nog even naar Kandy geweest en in de namiddag zijn we naar het zwembad geweest.

Over exact 2 weken ben ik al terug thuis, wat vliegt de tijd toch! Kga blij zijn dat ik terug naar huis kan gaan, maar ik ga het ook wel missen. Hier is alles veel relaxer, rustiger, dan in België, ' no worries, be happy' haha :D

Eerst nog genieten van m'n laatste weekjes.

Ciaooo!!

Geplaatst door jasmien 8:22 Gearchiveerd in Sri Lanka Reacties (1)

Boys orphanage

sunny

Hé Dudes!

Het meditatiecentrum was niet echt zo geweldig. Het les geven aan de monks begon pas maandag van 1 tot 5 en we waren er zondag vroeg in de morgen al aangekomen. De omgeving was super mooi, maar mediteren was niet echt zo ons ding, dus hadden we zondag niets te doen. We hebben heel de dag op ons klein kamertje gezeten en niets gedaan. Gelukkig had ik mn laptop meegnomen, anders zou ik helemaal gek worden :D ,, de plaats is heel afgelegen, hoog verstopt tussen de bomen. Ontbijt: rice and curry, luch: rice and curry en de monks en nonnen die eten geen avondeten, dus we kregen een kleine snack en een banaantje als avondeten. Het eten daar vond ik niet zo lekker. We hadden zondag al aan onze coördinator laten weten dat we het niet zo super vonden, hij vroeg of we het 1 nacht konden proberen en dan zouden we maandag verder zien. Voor ons was dat goed, heel de nacht bijna niet geslapen, zoveel geluiden van beesten en ik kon niet slapen. 's morgens waren we al vroeg wakker, we zijn niet gaan ontbijten want we hadden niet veel zin in rijst. Heel de voormiddag weer op het kamertje gezeten. Toen hadden we aan onze coördinator gevraagd of we toch niet terug mochten komen omdat het echt niet ons ding was. Het was geen probleem, hij heeft meteen een Tuk Tuk gestuurd en we zijn gisteren namiddag terug naar huis gekomen :D , wij super blij natuurlijk :D

Vandaag gaan we naar Boys orphanage, iedereen die daar al geweest is zegt echt dat het super is. Dus ik kijk er wel naar uit.
Leuke verjaardag vandaag :D

Tot de volgende!

Geplaatst door jasmien 19:58 Gearchiveerd in Sri Lanka Reacties (4)

Teaching the monks @ meditation center

sunny

Hallo allemaal!

We zijn halfweg! Deze week heeft het super veel geregend, vrijdag en zaterdag terug zon. De regen viel met bakken uit de lucht. Normaal gezien zouden we dit weekend naar Nuwara Eliya gaan, maar dat is niet doorgegaan omdat het niet veilig was. (te veel geregend de voorbije dagen).

Zaterdag heb ik nog eens uitgeslapen, 11.15! Dat deed deugd! In de namiddag zijn we gaan shoppen in Kandy. Heb al veel souvenirs gekocht :D We zijn naar de local market geweest, en echt iedereen maar proberen om iets in zijn winkel te kopen. Wel grappig, iedereen zei, ja we zullen een "special volunteer price" maken :D, maar zoveel goedkoper was het uiteindelijk niet. Daarna zijn we terug naar huis gegaan om ons op te frissen en rond 17u zijn we naar Bamboo Garden (restaurant) gegaan. We hadden daar met de andere meisjes afgesproken om mijn verjaardag en die van Sarah te vieren. Het was een hele leuke avond. Het bier is hier wel niet zo lekker dan in België, maar wel super goedkoop. Rond half 12 waren we thuis, de andere meisjes bleven nog langer.

We waren super moe en we moesten vandaag om 7u opstaan om naar het meditatiecentrum te gaan. 1uurtje van Kandy in de Tuk Tuk. Deze week verblijven we een weekkje in een meditatiecentrum. Het is afgelegen, rustig en de natuur is er super mooi. Ik zal in de loop van de week wel wat foto's posten ;). Deze week gaan we lesgeven aan kleine monks ( 11-12jarige). (niet dezelfde plaats dan waar we al eens les hebben gegeven). De monks zijn van Bangladesh, en spreken niet zo veel engels. Ze kennen alleen hun taal, dus gaan we ze elke dag van half1 tot 5 les geven. Vandaag al een rustig dagje om hier alles te verkennen.

Tot de volgende!

Geplaatst door jasmien 0:13 Gearchiveerd in Sri Lanka Reacties (1)

Girls home - week 4

rain

Hj allemaal!

Deze week ga ik een weekje helpen in het Girls home. Vandaag zijn we om 7.30 vertrokken en rond 8 waren we daar.
Meisjes van 11-18 (ongeveer) verblijven hier. Vandaag was het een vakantiedag dus de meisjes waren hier de hele dag, en moesten niet naar school. In het begin waren ze nog vrij verlegen, maar eenmaal we ons voorgesteld hadden waren ze echt heel vriendelijk. "Aki Aki Aki" zeiden ze tegen ons ('Grote zus'). In de voormiddag hebben we wat spelletjes gespeeld, het is al de hele dag aan het regenen dus we konden niet buiten spelen. Lunch was rond 13 - 13.30 (Foto) het was heerlijk. De mensen die daar werken zijn heel lief en je voelt je er zo thuis. Vanaf morgen ochtend gaan we in de voormiddag helpen in de baby daycare en namiddag zijn we weer bij de meisjes.

Tot de volgende!

Geplaatst door jasmien 3:54 Gearchiveerd in Sri Lanka Reacties (2)

Week 3 !

Hallo allemaal!

Eerst en vooral wil ik even zeggen dat ik het fijn vind dat er zoveel mensen zijn die mijn blog lezen :D

De derde week zit er bijna op, ik kan het zelf maar amper geloven dat ik hier al 3 weken ben. Wat gaat de tijd toch (te) snel!

Deze week ben ik zoals jullie al wel gelezen hebben een weekje gaan helpen in het weeshuis. De eerste dag was het wat wennen, maar de andere dagen waren echt geweldig! (zoals jullie wel op de foto's kunnen zien ;) ) Vandaag heeft onze coördinator ons voorgesteld aan de mensen van het project waar we volgende week gaan helpen. Het is een soort van girls shelter.. In de voormiddag mogen we helpen bij de baby's en in de namiddag als de meisjes terug van school komen dan gaan we hen Engels leren. De meisjes kunnen al wel engels, maar we moeten ze vooral leren hoe je bepaalde woorden uitspreekt zodat ze veel kunnen oefenen en hun engels daardoor beter wordt. Ik denk dat we dit project wel een aantal weken gaan doen. Het is nogal vaag beschreven, maar een volledige update volgt volgende week ergens ;)

Morgen, ook een rustig dagje, waarschijnlijk een beetje shoppen in Kandy.

Tot de volgende!

Geplaatst door jasmien 6:27 Gearchiveerd in Sri Lanka Reacties (1)

(Berichten 6 - 10 uit 16) « Pagina 1 [2] 3 4 »