Een Travellerspoint blog

Sigiriya & Dambulla

Hé Dudes!

Hier volgt een klein verslagje van het weekend ;)

Zaterdag zijn we naar de spice gardens, Sigiriya Rock, nog een andere rots waar ik de naam van ben vergeten en de "dambulla caves" geweest.
Om half 6 opgestaan en om 6u kwam de taxi ons ophalen. Het was een tripje van 2,5u tot in Sigiriya.

Eerst hebben we de spice garden bezocht.( om 6.45 'smorgens) "Kruiden tuin". het leek een beetje op een mini jungle. Vanilla, nootmuskaat, peper, chocolade[cacao], ... groeide er aan de bomen. We hebben een leuke rondleiding gekregen en aan het eind kregen we een hoofdmassage en een lekkere kruiden thee. Na de spice gardens zijn we doorgereden naar Sigirya rock, het is echt een enorme rots. Een hele beklimming tot aan de top, maar het uitzicht was echt wel de moeite waard. Ook de geschiedenis van de rots en het hele domein was echt heel boeiend. Na de rots in Sigirya zijn we doorgereden naar een andere rots(naam vergeten), deze was moeilijker te beklimmen want er waren geen trappen. Het tochtje naar boven was best zwaar.

Dat was dus best al een vermoeiende zaterdag morgen. Ik denk dat het rond half 3-3u was toen we terug beneden waren. Toen zijn we naar een winkeltje gereden waar we wat cake hebben gegeten. Hier in Sri Lanka hebben ze echt suuper veel cake, niet normaal. en lekker! :D Toen begon het echt super hard te regenen. Het is moeson maand, heel de week is het zo in de voormiddag heel warm en in de late namiddag valt er meestal een fikse regenbui uit de lucht, dan giet echt super hard. Hierna zijn we doorgereden naar de 'Dambulla caves' (grotten). Heel veel rotsschilderingen en boeddha's. Na de grotten zijn we naar huis gereden, het was n heel vermoeiend dagje.

Zondag:
Eindelijk, uitslapen!!!!!!! :D haha
Rond half 11 zijn we naar de tempel bij de monks geweest. Een van de projecten is het schilderen van de tempel, dus zijn we hier een kijkje gaan nemen. We werden heel vriendelijk ontvangen. De kleine monks kwamen met koekjes, kleine banaantjes en een glas papaya sap. zo schattig. Er moeten best nog veel muren geschilderd worden, dus dat zal een grote klus worden. Waarschijnlijk ga ik binnen 2 weken les geven aan de kleine monks :D Hierna zijn we terug naar huis gegaan, heb ik de was gedaan en daarna zijn we naar een zwembad in een hotel geweest. We vertrokken met zon, nadat we ons hadden omgekleed en wouden gaan zwemmen begon het te regenen. Hebben we maar in de regen gezwommen, dat deed wel deugd. Hier lekkere frietjes gegeten en daarna terug naar huis. Een rustige zondag dus ;)

Geplaatst door jasmien 3:22 Gearchiveerd in Sri Lanka

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Klinkt allemaal zeer leuk !! haha uitslapen tot half 11, voor u is dat normaal nie zo lang, maar tegenwoordig wel he :p
Geniet er nog van !! Mis u :p x

door Ilse

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint